Yhteystiedot

Koulukatu 13
30100 Forssa

Toiminnanjohtaja
Riikka Kinnunen
riikka.kinnunen@romukauppiaat.fi

Muut yhteydenotot:
info@romukauppiaat.fi
varkaudet@romukauppiaat.fi

Kevätkokous 2014

Kevätkokous 5.4. 2014

Romukauppiasliiton kevätkokous Vantaalla 5.4  Sokos Hotel Flamingossa klo 9 alkaen

Kevätkokouksessa käsiteltiin seuraavat asiat:

1)     kokouksen avaus

2)     todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

3)     valitaan kokoukselle sihteeri, pöytäkirjan tarkastajat (2) ja äänten laskijat (3)

4)     todetaan kokouksen osanottajat

5)     vahvistetaan kokouksen työjärjestys.

6)     esitetään toimintakertomus, tilinpäätös ja tilintarkastajien lausunto

7)     päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta

8)     päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille

9)     muut kysymykset, esitykset ja alustukset, joita hallitus ja liiton jäsen ovat esittäneet vähintään neljä (4) viikkoa ennen kokousta kokouksen käsiteltäväksi ja jotka on mainittu kokouskutsussa

10)  muut asiat

11)  kokouksen päättäminen.

Päivän ohjelma :

La 5.4 klo 9 aloitamme sääntömääräisillä asioilla.

Ohjelma kokouksen sääntömääräisen osuuden jälkeen:

Jari Kortesoja kertoi ajankohtaisista asioista.

-romuautojen yksipuolisesta omistajuuden siirrosta on tulossa isoja ongelmia romukauppiaille. Nyt Trafi siirtää vanhojen autojen verot romukauppiaille vaikka kauppias kieltää asian. Romu Keinäsen palkkaama asianajaja hoitaa asiaa ja liitto tukee, auttaa minkä resursseiltaan voi.

-sähkövero. Romukaupalla on mahdollisuus hakea alempaa sähköveroluokkaa. Kirjallinen ohje jaettiin osallistujille.

-markkinointi suunnitelma. Olemme painattaneet julisteen ja tarran joka tukee kauppiasta sääntöjen noudattamisessa. Materiaali jaetaan kaikille postitse.

-tutustumismatka Fuchsin tehtaalle saksaan. 25-27.6 teemme reissun jossa vierailemme mm. muutamassa romukaupassa, Fuchsin tehtaalla. Ohjelma tarkentuu huhtikuun lopulla.

-luokittelupäivät Jyväskylässä 20.11. Perinteinen romukaupan ja teollisuuden yhteistapahtuma jossa käydään läpi .mm laatu, työturvallisuus ym asioita. Tänä vuonna todennäköisesti yksi tärkeimmistä asioista on käänteinen arvonlisävero.

-työturvallisuus. Tänä keväänä kävi valitettava vahinko lavan ovia aukaistessa. Iso kappale painoi ovet auki sillä seurauksella että kuljettaja jäi putoavan romun alle puristuksiin ja loukkaantui vakavasti. Kävimme läpi asiaa ja palaamme asiaan jäsenkirjeessäkin, ohjeena varovaisuutta peliin ja turha kiire pois.

Klo 10.30 alkoi verottajan puheenvuoro. Juha Kuusala verohallinnosta kertoi meille käänteisen ALV tilanteesta sekä kävimme läpi erilaisia tapauksia mitä viime aikoina tehdyt verotarkastukset ovat esille tuoneet. keskustelu kävi vilkkaana ja aika loppui pahasti kesken joten sovimme että keräämme jäsenistöltä kysymyksiä joita keskitetysti välitetään verottajalle. Tämä tapaaminen oli erittäin antoisa puolin ja toisin.

Kokouksen jälkeen noin kello 12.30 lähdimme bussilla tutustumaan Romu Keinäsen Espoon pisteeseen. Perinteisen pihakierroksen lisäksi paikalla oli kannatusjäseniämme esittelemässä koneitaan. Erinomaista ruokaa ja juomaa oli tarjolla riittävästi ja viihdyimme aurinkoisella pihalla pitkään.

Illallinen nautittiin kello 19:00 hotellin ravintolassa.